Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszona cebula z kiełbasą na boczku świeżym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt.duże
kiełbasa śląska 2 laski
sól i pieprz
boczek 20 dkg.
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: duszona cebula z kiełbasą na boczku świeżym

boczek pokroić w drobną kostkę wrzucić na rozgrzaną patelnię i wytopić tak aby powstały złote skwarki,w wolnej chwili obrać cebulę i pokroić w kostkę oraz z kiełbasy zdjąć osłonki i także pokroić w kostkę lub talarki jak kto woli.Jak boczek się wytopi wrzucić pokrojoną kiełbasę i smażyć na złoty kolor z obu stron na koniec wrzucić cebulę i dusić do miękkości na wolnym ogniu doprawić do smaku solą,pieprzem oraz papryką ostrą,całość wymieszać jeśli trzeba to podlać odrobiną przegotowanej i wystudzonej wody,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.06.2014 10:40
ja też lubię
Stenka 20.01.2013 09:03
lubię
Wafelek2601 14.01.2013 11:15
Takie śniadanko to dla mnie, mniam.
MAR3STA 28.11.2012 21:42
smaczne
EWI 27.11.2012 08:25
mniam
cukiereczek 27.11.2012 08:03
smaczne
treonina 26.11.2012 23:35
proste i smaczne
ziutula
ziutula 26.11.2012 23:29
czasem zjem chętnie
angelika14 26.11.2012 23:26
lubię takie wynalazki- pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak