DUSZAKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3
  • marchewka

    1
  • burak ćwikłowy

    1
  • cebula

    1
  • kiełbasy

    0,5
  • margaryna

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

warzywa obieramy ikroimy w cienkie plasterki, kiełbase równiez kroimy w cienkie talarki. Na foli aluminiowej ukladamy warstwe ziemniaków, na to marcheweke, kiełbas, ziemniaki, buraczki, cebule pokrojona w piórka, ziemniaki. Kazdą z warstw ziemniaków lekko posypujemy kucharkiem i pieprzem, na wierzch dajemy margaryne, folie dokladnie zawijamy i pieczemy w piekarniku w temp 200 stopni przez ok 45 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela/bella81 08.06.2012 11:10
świetne
Justyna28 10.05.2012 16:01
ciekawe:)
iknkirke 25.02.2012 20:24
fajne
kamyk 26.11.2011 13:28
a to coś nowego
Kasia77 12.07.2011 14:34
wygląda apetycznie
monisia1977 28.12.2010 19:07
dobre
Mati13 24.12.2010 10:03
bardzo lubie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat