Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pojedyńcza pierś z kurczaka
1 szt -
woda
100 ml -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
borowiki
200 g -
jogurt naturalny
2 odtłuszczony -
cebula
1 szt
Sposób przygotowania
Pierś pokroić na 3 części. Cebulę drobno posiekać, wsypać na suchą, zimną teflonową patelnię, włączyć gaz i smażyć do momentu, aż cebula zacznie się przyklejać do patelni. Dodać rozmrożone grzyby, wymieszać, wlać wodę, wsypać sól i pieprz, ponownie przemieszać i dusić na minimalnym ogniu przez 5 minut. W tym czasie na drugiej suchej teflonowej patelni (tym razem rozgrzanej) usmażyć kawałki piersi (z obu stron). Położyć mięso na grzybach, posypać przyprawą do kurczaka, polać jogurtem i dusić pod przykryciem przez 5 minut. Zdjąć pokrywkę i smażyć do odparowania większości płynu.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się