Dukaciki z dorsza z dodatkiem marchewki - nadziane mozzarellą :)

Dukaciki z dorsza z dodatkiem marchewki - nadziane mozzarellą :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    700 gram
  • marchew

    1 sztuka
  • mozzarella w kulce

    1 sztuka
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    2 łyżki
  • bułka czerstwa

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1,5 szklanki do panierowania
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • bazylia świeża

    4 listeczki
  • kasza manna

    1 łyżka
  • olej do smażenia

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z dorsza mielimy - w trakcie mielenia dodajemy bułkę czerstwą ,cebule, czosnek i marchew . Do powstałej masy dodajemy przyprawę do ryb Prymat , kasze manną oraz świeżą bazylię. Z powstałej masy formujemy dukaciki- do środka wkładamy plasterek pokrojonej mozzarelli i tworzymy kulki , które następnie ręka spłaszczamy . Przystępujemy do smażenia z 2 stron na złoty kolor. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat