Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dukaciki z dorsza z dodatkiem marchewki - nadziane mozzarellą :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 700 gram
marchew 1 sztuka
mozzarella w kulce 1 sztuka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżki
bułka czerstwa 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki do panierowania
czosnek 2 ząbki
sól do smaku 1 szczypta
bazylia świeża 4 listeczki
kasza manna 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dukaciki z dorsza z dodatkiem marchewki - nadziane mozzarellą :)

Filety z dorsza mielimy - w trakcie mielenia dodajemy bułkę czerstwą ,cebule, czosnek i marchew . Do powstałej masy dodajemy przyprawę do ryb Prymat , kasze manną oraz świeżą bazylię. Z powstałej masy formujemy dukaciki- do środka wkładamy plasterek pokrojonej mozzarelli i tworzymy kulki , które następnie ręka spłaszczamy . Przystępujemy do smażenia z 2 stron na złoty kolor. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak