Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Dufinki

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
kg
jajko
sz
mąka pszenna
2 łyżki
mąka ziemniaczana
3 łyżki
sól, pieprz
do smaku
Papryka ostra mielona Prymat
łyżeczka
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dufinki

Ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Ugotowane odcedzamy, mielimy przez maszynkę i studzimy. Do zimnych już ziemniaków wbijamy jajko,dodajemy obie mąki oraz przyprawy. Mieszamy aż powstanie jednolita masa ziemniaczana. Formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor (uważamy bo czasem podskakują).

Podajemy gorące na drugie danie z jakimś dobrym sosikiem i mięskiem do tego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 06.05.2014 16:02
Super ,robię czasami podobne :-)
mysza75 05.03.2014 18:50
Jakie fajne
Beata23 04.03.2014 10:53
muszą być dobre
Róża1 01.09.2013 22:59
wspaniały pomysł:-) , kupuję go:-)
ONY_za_kare 23.06.2013 13:45
ciekawa propozycja :)
Alex_M 05.06.2013 12:38
fajny pomysl na ziemniaki :)
Botwinka 15.05.2013 19:13
smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak