Duffinki czyli pieczone purre z ziemniaków

Duffinki czyli pieczone purre z ziemniaków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,5 kg
  • masło

    2 łyżki
  • żółtko

    2 szt
  • śmietana

    1 łyżka
  • kurkuma

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy na miazgę, dusimy na goraco z przyprawami, masłem i śmietaną. Kiedy mus przestygnie, dodajemy żółtko i dokładnie mieszamy. Wyciskamy na papier do pieczenia, smarujemy drugim żółtkiem i pieczemy w 180 stopniach na rumiano. Super dodatek do obiadu:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

29.03.2017 06:37
na pewno wypróbuję pomysł, bo takich jeszcze nie jadłam

Margo1

22.01.2017 20:34
chyba raczej nie robiłam

parysek10

20.01.2016 22:27
Uwielbiam dania z ziemniaczków, wiec to też chętnie przetestuję

Beata73

17.09.2015 08:57
wyglądają smakowicie

paula191919

02.07.2015 09:34
bardzo pyszniutkie ; *****

Jagódka77

28.11.2014 19:15
świetny pomysł

AgaS10

05.08.2014 10:14
apetyczne:)

Ola1young

09.06.2014 13:50
prosze o porcyjke ;)

olkaaa

15.05.2014 07:34
ciekawa propozycja

Iwusia

10.05.2014 23:37
pychotki do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat