Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duet kurczakowo-orzeszkowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,5 kg
orzeszki ziemne 2 garście niesolone
czosnek 1 ząbek
cebula 1 sztuka
kaszka kukurydziana 3 łyżki
ocet winny 2 łyżeczki
rosół 3/4 szklanki
sos sojowy
pieprz
sól do smaku
olej do smażenia

Porada

Potrawkę podajemy jako samodzielne danie lub jako dodatek do dań drugich.

Przepis i sposób przygotowania na: Duet kurczakowo-orzeszkowy

Filet kroimy w kostkę, doprawiamy solą i 2 łyżkami sosu sojowego. Pozostawiamy na 2 godziny. Między czasie na patelni należy uprażyć orzeszki.
Cebule kroimy w kostkę. Rumienimy na oleju. Dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mięso (wcześniej obtoczone w kaszce kukurydzianej). Gdy mięso zrobi się miękkie dokładamy do niego orzeszki, ocet, około 2 łyżki sosu sojowego. Całość podlewamy rosołem i doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 03.02.2015 19:21
pyszne !!!!!!!!!!!!!!!
Megg 29.01.2015 14:46
oj to musi być smaczne :-)
Ania84 29.01.2015 12:59
wygląda obłędnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak