Duet gruszkowo- malinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    3 sztuki
  • maliny

    1,5 szklanki
  • biała czekolada

    8 dag
  • kwaśna śmietana

    1 łyżka
  • cytryna

    1 sztuka
  • wino białe deserowe

    0,75 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Duet gruszkowo- malinowy foto
Gruszki obrać i przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne.
Krok 2 - Duet gruszkowo- malinowy foto
Do rondla wlać 0,75 litra białego słodkiego wina i włożyć gruszki, dodać skórkę z cytryny i sok. Gruszki gotować około 15 minut na bardzo małym ogniu ( tak by tylko delikatnie się parzyły w wianie)
Krok 3 - Duet gruszkowo- malinowy foto
Czekoladę roztopić z łyżką kwaśniej śmietany na parze.
Krok 4 - Duet gruszkowo- malinowy foto
Wyjąć gruszki i napełnić je malinami.
Krok 5 - Duet gruszkowo- malinowy foto
Polać roztopiona czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawlito 01.02.2014 08:06
apetycznie wygląda chętnie bym skosztował
babeczka007 30.09.2013 09:03
fajny deser
Janina 30.09.2013 08:29
Świetny deserek;)
Olga_SK 30.09.2013 08:18
Smakowicie się prezentuje :)
Izabela9 30.09.2013 06:41
Pyszne połączenie.
Ewa 30.09.2013 05:56
Prosty i smaczny :)
Renataj 29.09.2013 23:59
Bardzo apetyczny ten duecik
marcia7 29.09.2013 23:50
duetowy deserek
ssylwiaa 29.09.2013 23:11
mmm świetny deser ;)
usmiech 29.09.2013 22:34
ciekawy deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat