Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duet czekoladowo-truskawkowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 1 kostka
kakao 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
woda 7 łyżek
cukier 1,5 szklanki
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki
truskawki ok 1-1,5 szklanki
polewa czekoladowa na wykończenie

Porada

To murzynek z mojego dzieciństwa. Doskonale smakuje także z innymi owocami: jabłkami, malinami. To połączenie intensywnego smaku kakao z truskawką-Polecam!!!

Przepis i sposób przygotowania na: Duet czekoladowo-truskawkowy

W rondlu rozpuszczamy margarynę, dokładamy wodę, cukier i kakao Gotujemy razem około 3 minuty. Odstawiamy z ognia. Gdy masa delikatnie przestygnie dokładamy do niej żółtka, mąkę i proszek. Na koniec całość mieszamy z ubitymi na sztywno białkami.
Ciasto wylewamy na formę i wrzucamy truskawki.
Pieczemy około 45 minut w 180°C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.04.2014 23:50
To coś dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak