Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
2 szklanki -
margaryna
1 kostka -
kakao
2 łyżki -
cukier waniliowy
1 opakowanie -
woda
7 łyżek -
cukier
1,5 szklanki -
jajko
3 sztuki -
proszek do pieczenia
2 płaskie łyżeczki -
truskawki
ok 1-1,5 szklanki -
polewa czekoladowa
na wykończenie
Przepis i sposób przygotowania Duet czekoladowo-truskawkowy
Ciasto wylewamy na formę i wrzucamy truskawki.
Pieczemy około 45 minut w 180°C.
To murzynek z mojego dzieciństwa. Doskonale smakuje także z innymi owocami: jabłkami, malinami. To połączenie intensywnego smaku kakao z truskawką-Polecam!!!![]()
Komentarze (1)