Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drylowane wiśnie w słoiczkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1 kg
cukier 65-70 g

Przepis i sposób przygotowania na: Drylowane wiśnie w słoiczkach

1. Wiśnie wydrylować, zasypać cukrem i odstawić na całą noc.

2. Podgrzać aż do całkowitego rozpuszczenia cukru.

3. Przygotować słoiczki. Wiśnie przełożyć do słoików, dokładnie i szczelnie pozamykać.
Pasteryzować ok 20-25minut od czasu wrzenia.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 24.06.2013 12:38
niedlugo bedziemy znowu robic :)
Justyna Jussstiii 12.01.2012 14:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak