Drugie śniadanie: Kulki morelowo-migdałowe z płatkami owsianymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Dieta wegetariańska | Dzień 1 | Drugie śniadanie

Karina Białek, dietetyk aplikacji Peater:

"Kulki z suszonych owoców i orzechów to świetna alternatywa dla słodyczy. Są zdecydowanie zdrowsze, gdyż nie zawierają cukru dodanego i mają dużo krótszy skład. Dzięki wysokiej zawartości błonnika, będą sycić na dłużej."

Ten i wiele innych przepisów na zdrowe i smaczne śniadania znajdziesz w Diecie Wegetariańskiej, dostępnej w aplikacji dietetycznej Peater.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele suszone

    4 szt. (ok. 40 g)
  • migdały

    10 g
  • płatki owsiane górskie

    20 g (2 łyżki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Morele zalej wrzątkiem i mocz przez 10 minut.

2. Do misy blendera włóż wszystkie składniki i zblenduj.

3. Z przygotowanej masy uformuj kulki.

Doradca Smaku
Staraj się wybierać niesiarkowane suszone owoce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat