Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drozdzowy przekladaniec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
mleko 1/4 szklanki
drożdże 5 dag
żółtko jajek 5 szt
cukier puder 20 dag
cukier waniliowy 1 szt
masło 15 dag
jabłko 2 szt
cukier 15 dag
rodzynki 20 dag
masło 15 dag
brzoskwinie w puszce 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: drozdzowy przekladaniec

brzoskwinie pokroic ( 6 polowek ) na duze czastki
z cukru i 1/4 szklanki wody zagotowac syrop
jabka pokroic na cienkie plasterki, wlozyc do syropu, gotowac az sie zeszkla, wyjac z syropu
drozdze rozprowadzic zmlekiem i lyzeczka cukru i maki
odstawic do wyrosniecia
rozczyn wyrobic z maka, zoltkami, cukrem pudrem, cukrem waniliowym
odstawic by wyroslo
dodac roztopione maslo i ponownie wyrobic
podzielic ciasto na trzy czesci
rozwalkowac na jednakowe placki
do formy wlozyc pierwszy placek
rozlozyc polowe brzoskwin, jablek i rodzynek
przykryc drugim plackiem,
ulozyc kolejna warstwe owocow
przykryc trzecim plackiem
poczekac az ciasto wyrosnie
upiec w srednio goracym piekarniku
posypac cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 11.02.2013 13:17
ale pychotka :-)
Krystyna32 30.07.2012 15:26
extra
dorotka0000025 25.11.2011 14:26
dziekuje
krystyna24 15.11.2011 14:18
fajne
marta1371 29.08.2011 22:40
Lubię to
motomaniak 24.06.2011 10:37
pycha
ewelina63 07.06.2011 23:42
fajny
darus 06.06.2011 12:24
pycha
anja3107 04.06.2011 14:14
super
romanrafal
romanrafal 01.05.2011 17:47
pyszne
Ela15 17.04.2011 13:28
fajny przepis
iga2 14.04.2011 22:32
super ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak