Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowy chlebek ziołowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: 1 opakowanie
masło 0,5 kostki
natka pietruszki 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowy chlebek ziołowy

Natkę pietruszki i szczypiorek siekamy. Łączymy z roztopionym, wystudzonym masłem, ziołami prowansalskimi i przyprawami.
Płat ciasta drożdżowego kroimy na kwadraty około 3 x 3 cm. Każdy płat smarujemy masą. Nakładamy jeden na drugi płat. Przekładamy do keksówki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MałaMi89 26.02.2017 00:05
Smakowicie wygląda!
Patrycja33 24.02.2017 23:49
muszę go zrobić!
Aleksandra/Olcia 24.02.2017 18:22
wygląda pysznie
Renataj 24.02.2017 11:39
Apetyczny pomysł:)
Madzai 24.02.2017 10:28
Wygląda bardzo smakowicie :)
Ola1984 24.02.2017 10:17
Pyszny chlebek :)
ilka01 24.02.2017 09:39
super przepis :)
Wiesława1 24.02.2017 08:18
Pyszne pieczywo
slodkieniebo 24.02.2017 08:14
Pyszny chlebek !
justynkag 24.02.2017 07:22
Bardzo fajny chlebek
dom-agi 24.02.2017 07:12
Bardzo lubię!
MagdalenaIC 24.02.2017 01:31
Pysznie :)
Barbara13 23.02.2017 23:03
smaczny taki chlebek
jagoda5913 23.02.2017 22:20
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak