Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowy chlebek razowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna razowa 450 gram
woda 450 gram
mąka pszenna 220 gram
drożdże 40 gram
sól 2 łyzeczki
cukier 1 łyzeczka
olej 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowy chlebek razowy

Drożdże rozrabiamy z niewielką ilością wody i cukru.Gdy wyrosną dodajemy mąkę i dolewamy 1 łyżkę oleju i wyrabiamy okolo 2-3 minut.Odstawiamy do wyrośnięcia po czym przekładamy na natłuszczoną blaszkę i pieczemy 50-60 minut w temp.200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna156 15.12.2010 09:49
wygląda świetnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak