w rondelku podgrzać mleko,drożdże rozkruszyć do miseczki dodać po łyżeczce mąki i cukru,wlać odrobinę letniego mleka wymieszać i odstawić do wyrośnięcia,margarynę rozpuścić i przestudzić,twaróg zemleć lub przecisnąć przez praskę od ziemniaków jeśli mamy niemielony,w misce utrzeć żółtka z cukrem pudrem do białości dodać zmielony twaróg oraz sok z cytryny do smaku całość dokładnie połączyć ze sobą i odstawić,do drugiej miski wbić jajka dodać cukier i sól utrzeć na jednolitą masę wsypać mąkę oraz wyrośnięte drożdże i wymieszać ciasto dodając pozostałe mleko,na koniec wlewać stopniowo przestudzoną margarynę i wyrabiać ciasto aż zacznie się odklejać od kulki lub ręki,po wierzchu posypać delikatnie mąka przykryć ściereczką lnianą i odstawić ciasto,jak podwoi swą objętość to odrywać kawałki ciasta i formować podłużne ciastka lekko spłaszczać i układać na wysmarowanej tłuszczem blasze,na każdy rozpłaszczony placek ciasta nakładać najlepiej tortownicą lub rękawem cukierniczym porcje masy serowej,na koniec posypać kruszonką przygotowaną z margaryny,cukru,mąki oraz cukru waniliowego,jak odrobinę podrosną to wstawić do piekarnika na 180st.i piec ok.20-25min.na złoty kolor.Po przestudzeniu polać lub posmarować lukrem cytrynowym.