Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z mascarpone, kaszą jaglaną i wiórkami kokosowymi
Stolnice posypujemy mąką. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na kształt prostokąta, smarujemy je serkiem mascarpone, posypujemy ugotowaną kaszą jaglaną i wiórkami kokosowymi. Ciasto zwijamy w rulon, jak na roladę i za pomocą ostrego noża dzielimy ciasto na równe kawałki. Każdą bułeczkę naciskamy na środku tępym trzonkiem noża, tak aby boki podniosły się do góry. Bułki układamy na blaszce w odstępach, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 15 min, aby się lekko napuszyły.
Jajko roztrzepujemy z łyżką mleka, a następnie tą mieszanką smarujemy wierzch bułek. Blachę z bułkami wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 C. Studzimy na kratce.