Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z budyniem i owocami
Owoce umyć i wypestkować, jeżeli są zamrożone nie rozmrażać wcześniej.
Wszystkie pozostałe składniki ciasta połącz i wyrób miękkie, elastyczne ciasto. Może być trochę klejące. Oprósz mąką, włóż do miski, przykryj czystą ściereczką i poczekaj aż ciasto podwoi objętość. Chwilę wyrabiaj ciasto. Podsypując mąką rozwałkuj je na placek o wymiarach 30 x 35 cm. Posmaruj placek ostudzinym budyniem i zwiń w roladę wzdłuż dłuższego boku. Pokrój na 12-16 plastrów i układaj przekrojoną stroną do dołu, na blasze wyłożonej papierem do wypieków. Na drożdżówki wyłóż zamrożone lub świeże owoce - delikatnie je wtykając w ciasto. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około godzinę. Piecz w 190°C przez 20-30 minut