Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki - serca z orzechowym nadzieniem
Kroki postępowania
Składniki na rozczyn odejmujemy z odmierzonych składników na ciasto.
Smacznego :)
mąka pszenna | 2,5 szklanki |
mleko | 160 ml |
jajko | 1 szt. |
cukier | 2,5 łyżki |
drożdże | 15 g |
masło | 30 g |
sól | 0,5 łyżeczki |
orzechy włoskie | 200 g |
cukier brązowy | 100 g |
śmietana kremówka | 100 ml |
cynamon Prymat | 0,5 łyżeczki |
aromat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: