Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki malinowo-kokosowe
Kroki postępowania
Mleko lekko podgrzewamy z łyżeczką cukru i szczyptą soli, do ciepłego mleka dodajemy drożdże i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wyrośnięcia.
margaryna | 1/2 kostki |
cukier | 1/2 szklanki |
olej | 1 lyżka |
cukier waniliowy | 2 lyżeczki |
jajko | 2 |
mąka | 1/2 kg |
drożdże | 5 dag |
mleko | 1 szklanka |
wiórki kokosowe | 0,7 szklanki |
cukier | 1/3 szklanki |
mleko | 2 łyżki |
margaryna | 1/4 kostki |
dżem malinowy | 3 łyżki |
żółtko jajek | 2 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: