Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
ciasto
-
mąka pszenna
4,5 szklanki -
cukier
1/2 szklanki -
masło
125 gram -
mleko
3/4 szklanki -
jajko
4 sztuki -
drożdże
5 dag -
skórka z cytryny
kruszonka
-
masło
5 dag -
cukier
10 dag -
mąka pszenna
10 dag
Dodatkowo
-
jajko
-
marmolada
Przepis i sposób przygotowania Drożdżówka zawijana z marmoladą
Kroki postępowania



W miseczce utrzeć zimne masło z cukrem i mąką, ucierać do momentu powstania kruszonki.

Piec w temp.180st około 40 minut.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się