Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka z budyniem i śliwkami
Przygotowanie:
do zaczynu wsypać mąkę, sól, cukier, cukier wanilinowy, wbić jajka, wlać stopiony letni tłuszcz, hakiem robota wyrabiać ciasto z 10 minut
Ciasto drożdżowe z budyniem z dodatkiem soczyście dojrzałych śliwek jest najlepszym ciastem w naszym domu. SMACZNEGO!!!
drożdże świeże | 7 dag |
mleko ciepłe | 1.5 szklanki |
cukier | 0.75 szklanki |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
margaryna | 10 dag |
mąka tortowa | 70 dag |
sól | 1 szczypta |
śliwki | 50 dag |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 łyżki |
budyń śmietankowy | 1 opakowania |
cukier puder | 0.5 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: