Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżówka serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 3 dag
cukier 3 łyżki
mąka 2 szkl
mleko 1 szkl
Masa serowa
ser 30 dag
budyń waniliowy 2 szt
jajko 2 szt
aromat waniliowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżówka serowa

Drożdże rozetrzeć z cukrem, wlać trochę ciepłego mleka, łyżkę mąki i odstawić do wyrośnięcia. Następnie mieszamy mąkę z pozostałym cukrem, wlewamy mleko, dodajemy rozczyn i odstawiamy na 30 minut. Po wyrośnięciu rozciągamy jak ciasto pizzowe na kształt koła. Masaa serowa: Ser rozdrabniamy widelcem, dodajemy jajka, aromat, cukier, proszek budyniowy. Mieszamy i wykładamy na wierzch ciasta drożdżowego. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

melonik 18.09.2012 10:36
mniam
edi 17.09.2012 12:43
super:)
aga130982 16.09.2012 08:41
pycha
aga130982 16.09.2012 08:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak