Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowiec z kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 1 kg
jaj 5
cukru 1 szkl
cukier waniliowy 1
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
drożdży 0,5 paczki
mleko 0,5 l
rodzynki
olej 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowiec z kruszonką

Wszystkie składniki mieszamy dokładnie na jednolitą masę, następnie odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Ciasto przekładamy na blachę z pół kostki margaryny cukru i mąki robimy kruszonki i posypujemy nimi ciasto i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 03.05.2013 20:15
niezłe ciasto
iza15 24.07.2011 23:38
pyszny
ewelina/bunia 29.10.2010 15:23
dobre
iwona332 18.09.2010 20:49
super
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:05
z malinami
marzencia2007 23.08.2010 09:19
moja mama zawsze takie robiła
iwa643 23.08.2010 07:39
moja babcia taki piekła
zuzanna6 22.08.2010 13:05
wypróbuję, chociaż nie nam ręki do ciast drożdżowych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak