Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe zawijańce z grzybami, cebulą, sosem pepperoni i serem
Do miski wkładamy wszystkie składniki, zarabiamy ciasto na gładkie i elastyczne by dało się wałkować.
Wałkujemy na prostokąt, smarujemy pastą pepperoni .
Farsz;
Grzyby przesmażamy na maśle z cebulką , doprawiamy solą i pieprzem, czekamy aż odparują soki.Studzimy.
Ser ścieramy na grubych oczkach i rozsypujemy na cieście z pastą paprykową,następnie wykładamy farsz na całości ,ale cieniutko.
Zwijamy jak roladę i kroimy na plastry ok 1,5cm i układamy je na leżąco na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy do wyrośnięcia, gdy się powiększą, pieczemy ok 20 min w tem 180st, ale nalezy pilnować bo to zależy od piekarnika.
Idealne na piknik, basen, czy wypad w plener.