Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe zawijańce z grzybami, cebulą, sosem pepperoni i serem

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mąka tortowa 300 g
woda letnia 100 ml
oliwa aromatyzowana 4 łyżki ziołowa
sól 1/2 łyżeczki
oregano 3 szczypty
drożdże 1 płaska łyżeczka

FARSZ;

grzyby leśne 1 szkl/ pokrojone różne
cebula 1 szt
masło 1 łyżeczka
sól 4 szczypty
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 4 szczypty
ser owczy 100 g /długo dojrzewajacy
pepperoni 3 łyżki. pasta pikantna

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe zawijańce z grzybami, cebulą, sosem pepperoni i serem

Ciasto ;
Do miski wkładamy wszystkie składniki, zarabiamy ciasto na gładkie i elastyczne by dało się wałkować.
Wałkujemy na prostokąt, smarujemy pastą pepperoni .
Farsz;
Grzyby przesmażamy na maśle z cebulką , doprawiamy solą i pieprzem, czekamy aż odparują soki.Studzimy.

Ser ścieramy na grubych oczkach i rozsypujemy na cieście z pastą paprykową,następnie wykładamy farsz na całości ,ale cieniutko.

Zwijamy jak roladę i kroimy na plastry ok 1,5cm i układamy je na leżąco na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zostawiamy do wyrośnięcia, gdy się powiększą, pieczemy ok 20 min w tem 180st, ale nalezy pilnować bo to zależy od piekarnika.

Idealne na piknik, basen, czy wypad w plener.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 02.08.2014 21:07
pycha, moje smaki :)
Ola1young 30.07.2014 10:54
pyszna przekąska
Klausia 29.07.2014 20:10
pychotki :)
Magula 28.07.2014 20:10
wygląda bardzo apetycznie
Anna20 28.07.2014 18:13
super pomysł :) lubię z peperoni
ewasylwia 28.07.2014 17:10
Ostatnio bardzo lubię takie drożdżowe zawijańce, a ten wygląda smakowicie.
2milutka 28.07.2014 16:56
Jak pysznie wyglądają:)
barbara11561 28.07.2014 16:39
bardzo ciekawe na przekąskę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak