Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Drożdżowe ślimaki

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
1.5 szklanki
masło
4 łyżki
żółtko jajek
1 szt
cukier
2 dkg
drożdże
2 dkg
mleko
0.5 szklanki
powidła śliwkowe
0.5 szklanki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe ślimaki

Dwie łyżki masła stapiamy,do mąki dajemy żółtko,drożdże rozpuszczone z cukrem w ciepłym mleku,oraz masło po czym całość mieszamy. Odkładamy na godzinę a po tym czasie wałkujemy i smarujemy powidłami. Zwijamy w rulon i kroimy w plasterki. Układamy na blasze z pergaminem wysmarowanym resztą masła i pieczemy 20minut w 160stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 13.09.2012 12:18
mmm smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak