Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe ślimaki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1.5 szklanki
masło 4 łyżki
żółtko jajek 1 szt
cukier 2 dkg
drożdże 2 dkg
mleko 0.5 szklanki
powidła śliwkowe 0.5 szklanki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe ślimaki

Dwie łyżki masła stapiamy,do mąki dajemy żółtko,drożdże rozpuszczone z cukrem w ciepłym mleku,oraz masło po czym całość mieszamy. Odkładamy na godzinę a po tym czasie wałkujemy i smarujemy powidłami. Zwijamy w rulon i kroimy w plasterki. Układamy na blasze z pergaminem wysmarowanym resztą masła i pieczemy 20minut w 160stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia20 13.09.2012 12:18
mmm smakołyki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak