Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe rurki z parówką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
masło 250 gram
jajko 2 szt.
drożdże 50 gram
śmietana 12% 2 łyżki
szczypta soli
szczypta cukru
parówki
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe rurki z parówką

Kroki postępowania

1
Drożdże rozdrabniamy ze szczyptą cukru i soli. Mąkę siekamy z zimnym masłem, robimy dołek i do niego wbijamy jajka, wlewamy rozrobione drożdże. Wyrabiamy ciasto, robimy taki wałeczek jak na zdjęciu, zawijamy go w folię i odkładamy do lodówki na pół godziny.
Krok 1 - Drożdżowe rurki z parówką foto
2
Po wyciągnięciu z lodówki ciasto dzielimy na trzy części. Każdą z nich rozwałkowujemy i kroimy na pasy szerokości ok.2cm. Takimi pasami owijamy każdą parówkę i pasek sera. Układamy je na blaszce wysmarowanej olejem.
Krok 2 - Drożdżowe rurki z parówką foto
3
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st. i pieczemy na złoty kolor.
Krok 3 - Drożdżowe rurki z parówką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 10.04.2013 11:10
świetna przekąska :)
David 04.04.2013 12:09
bardzo dobre
Magda60 27.03.2013 10:37
super pomysl
Pomocnik 23.03.2013 11:23
pyszne bułeczki
katarzynagotuje 22.03.2013 20:55
świetny pomysł, idealne dla gości :)
gosia56 22.03.2013 19:34
i ja tez poproszę o jedną;)
joanna__s 22.03.2013 19:26
Ja robię takie z ciasta francuskiego. Są przepyszne.
2milutka 22.03.2013 18:58
poczęstuję się;)
ewka1978 22.03.2013 18:28
bardzo smakowicie wyglądają
Zdzisław 22.03.2013 18:01
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak