Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe rożki z brzoskwiniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkalnki
żółtko jajek 2 sztuki
drożdże 4 dkg
cukier 2 łyżki
mleko 3\4 szklanki
sól 1 szczypta
masło 1\3 kostki
brzoskwinie w puszce 5 sztuk
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe rożki z brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Do rozkruszonych drożdży dodajemy cukier, żółtka, mąkę i sól. Mieszamy składniki i następnie dolewamy mleko. Roztapiamy masło studzimy i dodajemy do reszty. Wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 1 - Drożdżowe rożki z brzoskwiniami foto
2
odstawiamy do wyrośnięcia, potem dzielimy na 2 części, które rozwałkowujemy.
Krok 2 - Drożdżowe rożki z brzoskwiniami foto
3
kroimy w kwadraty i kładziemy na każdy kawałek brzoskwini.
Krok 3 - Drożdżowe rożki z brzoskwiniami foto
4
Zlepiamy rogi i układamy na blaszce. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Drożdżowe rożki z brzoskwiniami foto
5
Podajemy posypane cukrem pudrem.
Krok 5 - Drożdżowe rożki z brzoskwiniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.01.2014 21:38
Lubię takie bułeczki.
adelajda 26.12.2013 19:19
ja też poproszę na jutro do pracy !!
Malinka 03.12.2013 17:34
To ja poproszę kilka do kawki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak