Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe rogaliki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 12 dag
mąka 50 dag
drożdże 1 op.
cukier 13 dag
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 4
dżem morelowy 1 słoik
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe rogaliki

Do mąki wsypać drożdże [ ja daje opakowanie dr. Oetkera instant] sól , cukier letnie mleko , żółtka i wyrabiamy ciacho , następnie to , dodajemy masło rozpuszczone i chłodne i jeszcze wyrabiamy .Po wyrobieniu odstawiamy w cieple miejsce. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 8 kawałków każdy kawałek rozwałkować , wyciąć po 4 trójkąty i na każdym nałożyć dżem , zwinąć rogaliki posmarować jajkiem i ułożyć na blasze wyłożonym pergaminem i piec 15 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 13.07.2011 19:49
rewelacyjne
ElizaT 04.03.2011 11:17
chętnie bym ich posmakowała
RenataZ-et 17.01.2011 16:08
Pycha!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak