Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuszki serowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
twaróg 25 dag
jaja 3 szt.
mleko 1/2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
drożdże 3 dag
margaryna 2 łyżki
cukier 5 łyżek
sól do smaku
cukier puder
konfitura
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuszki serowe

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Drożdże rozetrzeć z odrobiną cukru, letniego mleka i mąki zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Krok 1 - Drożdżowe racuszki serowe foto
2
Ser zmielić dodać resztę mąki, jaja, roztopioną margarynę sól i rozczyn. Wymieszać, wlać śmietanę, pozostałe mleko i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Krok 2 - Drożdżowe racuszki serowe foto
3
Kłaść łyżką racuszki na rozgrzany olej, smażyć na złoty kolor.
Krok 3 - Drożdżowe racuszki serowe foto
4
Podawać z cukrem pudrem lub konfiturą (najlepiej domowej roboty).
Krok 4 - Drożdżowe racuszki serowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rysia 02.12.2013 18:36
Lubię racuchy,z serem jeszcze nie robiłam.
Marta17 02.12.2013 18:35
świetny przepis, uwielbiam racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak