Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuchy z jagodami

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
drożdże 2 dag
jajko 1 szt
cukier 1 łyżka
mleko 1 szkl
jagody 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy z jagodami

Kroki postępowania

1
Drożdże i cukier rozpuszczamy w ciepłym mleku. Dodajemy jajko, mieszamy. Stopniowo przesiewamy mąkę.
Krok 1 - Drożdżowe racuchy z jagodami foto
2
Mieszamy, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Krok 2 - Drożdżowe racuchy z jagodami foto
3
Do wyrośniętego ciasta dodajemy jagody. Mieszamy. Na patelnię z rozgrzanym olejem nakładamy łyżką ciasto, formując niewielkie placuszki. Racuchy smażymy rumiano z dwóch stron. Gotowe racuchy oprószamy cukrem pudrem.
Krok 3 - Drożdżowe racuchy z jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak