Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuchy z gruszkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 500 g
mleko ciepłe 350 ml
drożdże 50 g
sól 1 szczypta
cukie 3 łyżki
jajko 1 szt
gruszka 3 szt
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy z gruszkami

Mąkę wsypujemy do miski, wkruszamy drożdże,dodajemy sól i cukier oraz mleko. Mieszamy mikserem na jednolitą masę ( będzie gęsta) przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kilka minut w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Po wyrośnięciu dodajemy jajko i znowu miksujemy, dodajemy pokrojone w dość duże kawałki gruszki i mieszamy łyżką. Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia na jakieś 30 minut. Smażymy małe placuszki na rozgrzanym tłuszczu. Układamy na papierowych ręcznikach aby ociekły. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 07.12.2013 22:27
Fajny pomysł.
sasanka 07.12.2013 19:27
Poproszę jednego :)
everay 07.12.2013 12:23
pysznie wyglądają:)
norweska20 07.12.2013 11:38
moje dzieci uwielbiają racuchy..pycha
kriko 07.12.2013 09:57
lubie racuszki
Krzysztof15 07.12.2013 09:48
uwielbiam racuchy
Zdzisław 07.12.2013 09:44
ciekawy przepis
Kasia35 07.12.2013 09:06
są pyszne ale rzadzko je robię
Monika-twin 07.12.2013 08:38
smaczne placuszki
patryska76 07.12.2013 08:23
Pyszna sprawa! ;-)
monisia1977 07.12.2013 07:24
super wygladają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak