Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuchy z gruszką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże świeże 46 g
mleko 3,2% 2 szk
mąka tortowa 2,5 szk
jajko 2 szt
cukier kryształ 3 łyżki
gruszki 1 szt
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy z gruszką

Gruszkę obrać ze skórki, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w kostkę.
Drożdże rozrobić z cukrem, dodać 2 szklanki mleka i rozmieszać, powoli dodawać mąkę (ok.1,5 szk) następnie wbić dwa jaka wymieszać i dodać resztę mąki. Wyrobić ciasto. Pod koniec dodać gruszkę i wszystko wymieszać.
Smażyć na małym ogniu z obu stron.
Placki posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 24.08.2014 09:06
dawno nie robiłam racuchów
pestka 24.08.2014 08:58
bardzo smaczny deser
Jusiaa 23.08.2014 22:02
Gruszki lubię, racuchy też więc to na pewno jest pyszne :)
noninka77 23.08.2014 22:00
Smaczne :)
V_kuchareczka 23.08.2014 21:03
na pewno są przepyszne
irenka 23.08.2014 20:45
pyszne racuchy,moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak