Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 3/4 szkl
jajko 1 szt
mleko 200 ml
drożdże 25 g
cukier 2 łyżki
sól
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy

Drożdże zasypać cukrem, rozgnieść łyżką, dodać ciepłe mleko i wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę. Dodać sól i jako, wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30-40 minut. Gdy ciasto wyrośnie na patelni rozgrzewamy olej ( uważamy aby nie był za mocny- mogą się przypalić). Łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu n papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.10.2016 09:21
bardzo smaczne
Franciszek 24.10.2016 00:41
pyszne moje smaki
Patrycja33 24.10.2016 00:14
uwielbiam pod kazda postacia:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak