Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowe pierożki z pikantnym farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl.
mleko 0.5 szkl.
żółtko jajek 2 szt.
drożdże 3 dag.
sól 1 łyżeczki
cukier szczypta
mąka pszenna do podsypania
piersi z kurczaka 2 szt.
pieczarki 15 dag.
papryka konserwowa 3 cząstki
kukurydza konserwowa 3 łyżki
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe pierożki z pikantnym farszem

Drożdże pokruszyć w letnim mleku.Dodać cukier.Wymieszać.Odstawić do wyrośnięcia.Do mąki pszennej wymieszanej z solą dodać żółtka,olej i wyrośniety rozczyn.Wyrobić ciasto do momentu aż będzie odchodziło od dłoni.Przykryć czystą ściereczką.Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Pieczarki oczyścić.Pokroić w drobną kostkę i wraz z umytym i również pokrojonym w drobną kostkę mięsem smążyć na małym ogniu przez około 15-20 min.Przyprawić na pikantno.Stolnicę posypać mąką pszenną.Rozwałkować cienko ciasto.Szklanką wyciąć kółka.Nakładać w środek farsz.Dokładnie sklejać pierogi.Smażyć w rozgrzanym ,głębokim tłuszczu z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 13.06.2013 07:23
Świetne drożdżówki :)
Ewelina47 11.04.2013 08:33
pyszne muszą być
Kasnaj 13.02.2013 17:07
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak