Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe naleśnki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Naleśniki

drożdże świeże 30 g
mąka 2 szkl
jajko 3 szt
cukier 2 łyżki
olej 3 łyżki
sól 1 szczypta
olej do smażenia

Oraz

serek mascarpone 1 op
budyń śmietankowy 1 op
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe naleśnki

Kroki postępowania

1
Drożdże , cukier rozpuścić w 1/2 szkl ciepłego mleka. Zostawić na 10 minut.
Krok 1 - Drożdżowe naleśnki foto
2
Po 10 minutach dodać mąkę , resztę mleka, jajka , olej i dokładnie wymieszać lub zmiksować.
Krok 2 - Drożdżowe naleśnki foto
3
Ciasto zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia na 30-40 minut.
Krok 3 - Drożdżowe naleśnki foto
4
Wyrośnięte ciasto lekko zamieszać i smażyć naleśniki z obu stron na patelni posmarowanej olejem.
Krok 4 - Drożdżowe naleśnki foto
5
Budyń ugotować według przepisu i odstawić do ostygnięcia.
Krok 5 - Drożdżowe naleśnki foto
6
Serek mascarpone zmiksować z zimnym budyniem.
Krok 6 - Drożdżowe naleśnki foto
7
Każdy naleśnik posmarować dżemem i serkiem . Zwinąć w koperty.
Krok 7 - Drożdżowe naleśnki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 08.06.2016 20:24
Smaczny obiad
mirosława4 08.06.2016 15:39
takich jeszcze nie jadłam chyba czas wypróbować
ania2610 08.06.2016 15:13
nigdy nie robiłam, zawsze racuszki - a wyglądają pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak