Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe maślane ślimaczki
Kroki postępowania
Drożdże rozetrzeć z cukrem i połączyć z mąką, mlekiem, jajkiem i solą. Następnie dokładnie wyrobić ciasto ręką. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 minut.
mąka pszenna | 1/2 kg |
jajko | 1 szt. |
drożdże świeże | 5 dag |
cukier | 3-4 łyżki |
mleko | 1 szklanka/pełna |
masło | 1 kostka |
jajko | 1 szt/do smarowania |
sól | 1/2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: