Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowe koperty

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 35 dag.
mleko 130 ml.
drożdże 3 dag.
olej 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
cukier szczypta
ryż 10 dag.
papryka konserwowa 3/4 słoika 0.5 litrowego
ogórki kiszone 4 szt.
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
jajko do posmarowania
Majeranek suszony Prymat do posypania
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
wędlina 30 dag.
masło do posmarowania blachy
masło do smażenia
jajko 2 szt.
mąka pszenna do podsypania

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe koperty

Kroki postępowania

1
Drożdże pokruszyć .Rozpuścić w letnim mleku z dodatkiem cukru.Odstawić do wyrośnięcia.Następnie wraz z olejem dodać do mąki pszennej wymieszanej z solą.Dodać jajka.Wyrobić ciasto aż do momentu gdy będzie odchodziło od dłoni.Przykryć czystą ściereczką.Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Ryż ugotować wedle przepisu na opakowaniu.Dodać obraną,płukaną ,pokrojoną w kostkę i podsmażoną na maśle cebulę,pokrojoną w kostkę wędlinę i paprykę oraz pokrojony w kosteczkę czosnek.Wymieszać.Ogórki również pokroić w kostkę i dodać do wczesniejszych składników.Wymieszać.Doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką słodką.Stolnicę posypać mąką pszenną.Rozwałkować ciasto( jak na pierogi).W środek położyć farsz.
Krok 1 - drożdżowe koperty foto
2
Sklejić w czterech miejscach ciasto do środka.Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać majerankiem.Położyć na posmarowanej tłuszczem blasze.
Krok 2 - drożdżowe koperty foto
3
Piec w nagrzanym piekarniku w temp.180*C na złoty kolor.
Krok 3 - drożdżowe koperty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 05.02.2014 13:09
świetny pomysł muszę wypróbować
pawlito 30.01.2014 07:17
chętnie bym się poczęstował
smakołyk 23.01.2014 18:22
Smaczne i proste :)
atort111
atort111 12.01.2014 23:43
ładnie wygląda
bhb8 11.01.2014 20:59
Z chęcią bym spróbował:)
AGNIESZKA144 09.01.2014 13:12
przepis wart spróbowania
mela25 01.12.2013 08:28
fajne smaki
Izka192 27.11.2013 08:40
lubię dania takiego typu
usmiech 07.11.2013 10:10
fajny przepis
EwelinkA_93 18.10.2013 16:02
muszę spróbować przepisu :-)
Mauritius 03.10.2013 18:22
Muszę wypróbować :) wygląda apetycznie !
Izabela9 14.09.2013 06:55
Bardzo fajny pomysł :)
ana1 10.09.2013 06:47
super pomysł
Margaretkaw 06.09.2013 20:43
Z takim farszem muszą być przepyszne :)
babeczka007 17.08.2013 19:13
Super pomysł :) muszę go wykorzystać :)
Sarenka 27.07.2013 07:33
Prezentują się super!
peppermint91 23.07.2013 14:08
Super pomysł
as28 17.07.2013 11:44
mniam mniam
agus198900 10.07.2013 15:53
mam na nie smaczek;)
marines27 19.06.2013 07:37
bardzo łatwe w przygotowaniu
Iwona32 10.06.2013 10:38
smaczne nawet..
AURELKA 25.05.2013 21:23
wyglądają bardzo smakowicie
indi 16.05.2013 11:04
oryginalne
ZielonyPokoik 03.05.2013 09:14
Super wyglądaj i pewnie jeszcze lepiej smakują!
as28 29.04.2013 20:44
pięknie wyglądxają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak