Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe kokoski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
drożdże 5 dag
śmietana kwaśna 3 łyżki
mąka 40 dag
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe kokoski

Białka z kokosem :
4 białka
25dkg cukru pudru
25 dkg kokosu

Margarynę i mąkę posiekać , dodać drożdże roztarte w mleku i smietanie , wyrobić ciasto , włożyć do lodówki na 1 godzine . Białka ubić na sztywno , dodać cukier , a nastepnie kokos , wymieszać.
Ciasto i białka podzielić na 4 części . Ciasto rozwałkować , posmarować białkiem , zwinąć w rulon i kroić na kawałki . Ułożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piec na złoty kolor w temp. 160 stopni około 20-25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aniunia773 14.02.2011 16:31
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak