Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Drożdzowe bułki z serem

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

Roszczyn

drożdże
5 dag
mąka
1 łyżka
cukier
1 łyżka
mleko
1 szklanka

Ciasto

mąka
500 g
cukier
0,5 szklanki
margaryna
75 g
sól
Sklep Prymat
jajko
2 sztuki

Nadzienie serowe

ser biały
1 kostka
cukier
3 łyżki
jajko
1 sztuka
skórka pomarańczowa kandyzowana
cukier waniliowy
1 sztuka
Sklep Prymat

Dodatkowo

jajko
do posmarowania przed upieczenie
lukier biały
do smarowanie po upieczeniu

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdzowe bułki z serem

Kroki postępowania

1
W cieplym mleku rozpuśćić drożdze cukier i mąkę, odstawić na ok 15 minut.

Do miski wsypac mąkę, wlać roszczyn,chłodną rozpuszczoną margarynę jaja i cukier, wyrobić ciasto odstawić do podwojenia objętości.
Krok 1 - Drożdzowe bułki z serem foto
2
W misce rozmieszać ser z jajkiem i cukrami
Krok 2 - Drożdzowe bułki z serem foto
3
Na koncu dodać skórke kandyzowaną z pomarańczy. Wymieszać.
Krok 3 - Drożdzowe bułki z serem foto
4
Ciasto rozwałkować a podsypanej mąką stolnicy.
Krok 4 - Drożdzowe bułki z serem foto
5
Na ciasto wyłożyć nadzienie serowe
Krok 5 - Drożdzowe bułki z serem foto
6
Zawinąć ciasto w rulon niezbyt mocno.
Krok 6 - Drożdzowe bułki z serem foto
7
Pociąć na paski i kazdy z nich wywinąć- jak na zdjęciu.

Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec 180*C
Gdy wystygną posmarować lukrem.

Smacznego :)
Krok 7 - Drożdzowe bułki z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak