Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdzowe bułki z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Roszczyn

drożdże 5 dag
mąka 1 łyżka
cukier 1 łyżka
mleko 1 szklanka

Ciasto

mąka 500 g
cukier 0,5 szklanki
margaryna 75 g
sól
jajko 2 sztuki

Nadzienie serowe

ser biały 1 kostka
cukier 3 łyżki
jajko 1 sztuka
skórka pomarańczowa kandyzowana
cukier waniliowy 1 sztuka

Dodatkowo

jajko do posmarowania przed upieczenie
lukier biały do smarowanie po upieczeniu

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdzowe bułki z serem

Kroki postępowania

1
W cieplym mleku rozpuśćić drożdze cukier i mąkę, odstawić na ok 15 minut.

Do miski wsypac mąkę, wlać roszczyn,chłodną rozpuszczoną margarynę jaja i cukier, wyrobić ciasto odstawić do podwojenia objętości.
Krok 1 - Drożdzowe bułki z serem foto
2
W misce rozmieszać ser z jajkiem i cukrami
Krok 2 - Drożdzowe bułki z serem foto
3
Na koncu dodać skórke kandyzowaną z pomarańczy. Wymieszać.
Krok 3 - Drożdzowe bułki z serem foto
4
Ciasto rozwałkować a podsypanej mąką stolnicy.
Krok 4 - Drożdzowe bułki z serem foto
5
Na ciasto wyłożyć nadzienie serowe
Krok 5 - Drożdzowe bułki z serem foto
6
Zawinąć ciasto w rulon niezbyt mocno.
Krok 6 - Drożdzowe bułki z serem foto
7
Pociąć na paski i kazdy z nich wywinąć- jak na zdjęciu.

Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec 180*C
Gdy wystygną posmarować lukrem.

Smacznego :)
Krok 7 - Drożdzowe bułki z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak