Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe bułeczki "zrośnięte"
Kroki postępowania
Formować bułeczki w kule i układać na blasze z małym odstępem. Wysmarować białkiem i posypać kruszonką
Piec w 180 st do suchego patyczka (25-30 minut)
mąka pszenna | 600 g |
sól | 1 szczypta |
cukier kryształ | 4 łyżki |
żółtko jajek | 3 szt |
białko | 1 szt |
masło | 60 g |
drożdże | 50 g |
mleko 2% | 1 szklanka |
masło | 60 g |
mąka pszenna | 75 g |
cukier | 3 łyżki |
owoce do nadziewania | |
białko do smarowania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: