drozdzowe buleczki z wytrawnym nadzieniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    3 dag
  • mąka

    2 szklanki
  • olej

    4 lyzki
  • sól

    1 lyzka
  • jajko

    1 szt
  • pieprz

    1 lyzka
  • bazylia

    2 lyzki
  • cukier

    1 lyzka
  • szynka

    10 dag
  • ketchup

    1 szt
  • pieczarki

    10 dag
  • por

    1 szt
  • kukurydza

    wg uznania
  • ser żółty

    15 dag
  • woda

    1/2 (ciepła)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drozdze rozrabiamy z woda, lyzka cukru i maki,
Gdy drozdze zaczna wyrastac dodajemy pozostala make, olej, sol, jajko, pieprz, bazylie i wyrabiamy ciasto,
odstawiamy do wyrosniecia, gdy wyrosnie ciasto rozwalkowujemy i wycinamy miseczka koleczka ( jak na pierogi ale koleczka powinny byc wieksze ), kazde koleczko smarujemy ketchupem - omijajac brzegi, na krazek nakladamy paseczki szynki, krazki pora, plasterki pieczarek, kukurydze, posypujemy serem i doprawiamy ulubionymi przyprawami lub tylko sola, skladamy koleczka na pol i zlepiamy jak pierogi, odstawiamy na blache do wyrosniecia, pieczemy ok. pol godziny w 180 st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 21.05.2013 09:11
bardzo smaczne
m1monika 01.02.2013 15:08
rewelacja!!!
Norgiusz 16.08.2012 09:21
extra
dorotka0000025 29.01.2012 14:58
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat