Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
drożdże
3 dag -
mąka
2 szklanki -
olej
4 lyzki -
sól
1 lyzka -
jajko
1 szt -
pieprz
1 lyzka -
bazylia
2 lyzki -
cukier
1 lyzka -
szynka
10 dag -
ketchup
1 szt -
pieczarki
10 dag -
por
1 szt -
kukurydza
wg uznania -
ser żółty
15 dag -
woda
1/2 (ciepła)
Sposób przygotowania
Gdy drozdze zaczna wyrastac dodajemy pozostala make, olej, sol, jajko, pieprz, bazylie i wyrabiamy ciasto,
odstawiamy do wyrosniecia, gdy wyrosnie ciasto rozwalkowujemy i wycinamy miseczka koleczka ( jak na pierogi ale koleczka powinny byc wieksze ), kazde koleczko smarujemy ketchupem - omijajac brzegi, na krazek nakladamy paseczki szynki, krazki pora, plasterki pieczarek, kukurydze, posypujemy serem i doprawiamy ulubionymi przyprawami lub tylko sola, skladamy koleczka na pol i zlepiamy jak pierogi, odstawiamy na blache do wyrosniecia, pieczemy ok. pol godziny w 180 st.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się