Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe bułeczki z serkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 gramów
drożdże 50 gramów
cukier 5 łyżek
mleko 200 mililitrów
jaja 2 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
masło 50 gramów
serek homogenizowany 150 gramów

Porada

Serek homogenizowany naturalny lub waniliowy.

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe bułeczki z serkiem

Drożdże rozmieszać z cukrem i ciepłym mlekiem. Odstawić i zaczekać aż zacznie się pienić.

Do drożdży dodać mąkę, sól i jaja. Masło roztopić. Do wyrobionego ciasta dodawać powoli masło i dalej wyrabiać.

Odstawić w ciepłe miejsce na około 1 godzinę, żeby wyrosło. Ciasto podzielić na 8 części. Każdą rozpłaszczyć, dać po łyżeczce serka i dobrze zlepić.

Bułeczki kłaść na papier do pieczenia. Odstawić na 15 minut. Posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w 170 stopniach 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 11.07.2013 15:42
poproszę o jedną
gosia56 18.03.2013 19:18
napewno pyszne bułeczki
ao_12 08.03.2013 21:29
smaczniutkie, ja zazwyczaj robiłam z serem na wierzchu
wlosiaczek 08.03.2013 18:40
pyszne, muszę spróbować takich, ja ostatnio robiłam z serkiem na górze ;)
Pietruszka 08.03.2013 09:54
takie bułeczki są bardzo smaczne
Boska_Agatka 08.03.2013 09:45
super polecam
cukiereczek 08.03.2013 09:13
wspaniałe,wyjątkowe
Pyszota 08.03.2013 09:05
bardzo pyszne bułeczki
as28 08.03.2013 08:27
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak