Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

drożdże 5 dkg
mleko 0,5 szklanki
olej 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
mąka 2-3 szklanki

farsz

kiełbasa śląska 3
ser żółty 100 g
ketchup
cebula 1
pieczarki 200 g
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem

Kroki postępowania

1
Drożdże rozpuścić z cukrem i solą. Mleko podgrzać z olejem. Dodać do drożdży. Wsypać mąkę i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.
Krok 1 - Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem foto
2
Cebulę drobno pokroić. Pieczarki umyć i pokroić na plasterki. Kiełbasę pokroić w kosteczkę. Cebulę, pieczarki i kiełbasę razem usmażyć.
Krok 2 - Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem foto
3
Ser pokroić na małe kawałki lub zetrzeć.
Krok 3 - Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem foto
4
Gdy ciasto wyrośnie podzielić na kilka części – z każdej formować kulkę, rozpłaszczyć polać ketchupem, nałożyć farsz. Uformować bułeczkę.
Krok 4 - Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem foto
5
Piec ok. 25 minut w 180 stopniach.
Krok 5 - Drożdżowe bułeczki z kiełbasą, pieczarkami i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 30.06.2016 19:26
Przepyszne bułeczki
w mojej kuchni 30.06.2016 18:23
same smakołyki do zjedzenia
Futka 30.06.2016 14:36
Pyszne bułeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak