Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowe babeczki z suszoną żurawiną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
drożdże suche 1 opak
cukier 0,5 szkl
masło 100 g
mleko 0,5 szkl
jajko 2 szt
żurawina suszona 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe babeczki z suszoną żurawiną

Kroki postępowania

1
Przesianą mąkę wymieszałam z drożdżami.
W garnuszku rozpuściłam masło z cukrem, dodałam mleko i jak przestygło dodałam do mąki (dodałam też żółty barwnik spożywczy).
Krok 1 - drożdżowe babeczki z suszoną żurawiną foto
2
Około 10 minut wyrabiałam ciasto. Dodałam żurawinę. Wymieszałam.
Krok 2 - drożdżowe babeczki z suszoną żurawiną foto
3
Z ciasta uformowałam kulki, włożyłam do silikonowej formy do muffinek.
Krok 3 - drożdżowe babeczki z suszoną żurawiną foto
4
Babeczki upiekłam w 180 stopniach przez ok.15 minut.

Smacznego :)
Krok 4 - drożdżowe babeczki z suszoną żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 07.01.2015 14:09
słodkości mniam
gusia1000 07.01.2015 00:17
Tylko tak robić.
msmariusz 06.01.2015 00:01
smakowicie wygląda
MałaMi89 05.01.2015 21:29
Są świetne!:) i ta mała mieszająca rączka też :)
mitek111 05.01.2015 18:33
ciekawa propozycja na dzisiejszy wieczór, muszę je wypróbować
Lis 05.01.2015 18:33
Super bułeczki:)
Krystyna32 05.01.2015 17:35
bardzo apetyczne
cukiereczek 05.01.2015 17:03
apetyczne
IKrakowianka 05.01.2015 16:15
wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak