Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drożdżowe babeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
żółtko jajek 3
jajko 1
margaryna 100 g
cukier niepełna szklanka
drożdże 80 g
mleko pół szklanki
cukier waniliowy
paczka wiórków kokosowych

Przepis i sposób przygotowania na: drożdżowe babeczki

Drożdze należy rozpuścić w letnim mleku, dodać cukier, mieszać do rozpuszczenia. Dodać połowę mąki, wymieszać, odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce aż "ruszy". Następnie dodać resztę mąki, rozpuszczoną margarynę, aromat kokosowy, cukier waniliowy, 1 jajko i 3 żółtka, a także pół opakowania wiórków (ja użyłam różowych). wyrobic ciasto, odstawić najlepiej na ok godzinę w ciepłe miejsce pod ściereczką do momentu aż pięknie wyrośnie.
Nakładać do foremek, na wierzch posypać jeszcze wiórkami kokosowymi, piec 15 minut w 180st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.05.2013 15:30
pysznie wyglądają
Marta1986 16.04.2013 15:06
ale pysznie wyglada
bogusia19 16.04.2013 14:43
bardzo lubię takie
Barbara/zuza22_85 16.04.2013 14:41
bardzo fajne
dodi 16.04.2013 14:18
smakowite babeczki
iwi 16.04.2013 13:44
Smakowite te babki.
kanu83 16.04.2013 13:42
Wyglądają na bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak