Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy szaszłyk z grilla

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
sól
olej
cebula 2-3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy szaszłyk z grilla

Piersi z kurczaka umyć, osuszyc i pokroić w kostkę. Obie papryki i cebulę również pokroić w kostkę. Kurczaka posypać przyprawą, posmarować olejem i odstawic na kilka godzin do lodówki. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, paprykę i cebulę. Lekko oprószyć solą. Grilować z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 06.07.2015 22:44
Bardzo apetyczny
mariuszek8 10.06.2015 09:47
ale apetyczny... mniami ^^
adelajda 08.06.2015 09:51
dobre szaszłyki
Joannasz3190 01.06.2015 12:36
Drobiowy lubię najbardziej :)
Motorek 01.06.2015 12:05
fajny szaszłyk
marcia7 01.06.2015 11:54
świetny, ale ja zawsze daje dużo warzyw bo jestem ich fanką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak