Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy strogonow

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
cebula 2 szt
pieczarki 30 dag
ogórek konserwowy Smak 0,5 l
papryka konserwowa 0,5 l
groszek konserwowy 2 łyżki
wino białe wytrawne 1/3 szkl
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kostka rosołowa szt
sól i pieprz

Porada

Zamiast udek można wykorzystać fileta z kurczaka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy strogonow

1.
Udka gotujemy, studzimy, obieramy mięso i kroimy w grubsze paski. Pieczarki oczyszczamy kroimy w grube plasterki, cebulę w piórka i smażymy na oleju do miękkości. Mięso zalewamy 4 szklankami wody dodajemy kostkę rosołową, liście, doprawiamy solą i pieprzem.
2.
Paprykę i ogórki kroimy w kostkę dodajemy do mięsa, wlewamy wino i gotujemy na małym ogniu około 40 minut.Pod sam koniec gotowania zaprawiamy koncentratem pomidorowym i dodajemy groszek konserwowy. Do 1/3 szklanki wody dodajemy 3 łyżki mąki pszennej, mieszamy dodajemy 3 łyżki gorącego wywaru i zagęszczamy gulasz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiesiek513 07.01.2016 15:02
Właśnie zrobiłem,zgodnie z przepisem,fantastyczne woow!
Ewa Wojtaszko 28.08.2015 21:32
smaczny obiadek :)
JulkaTomeczek 28.08.2015 21:29
I w dodatku jest tańszy niż oryginał
Beatris 28.08.2015 19:25
Wygląda bardzo apetycznie:)
Małgorzata Pin 28.08.2015 18:39
Lubię takie zupki.
marcia7 28.08.2015 18:20
zawsze się sprawdza na imprezach
marzut 28.08.2015 18:03
super przepis
Suonatar 28.08.2015 17:52
Coś dla mnie :)
Aannkaa82 28.08.2015 17:07
Wygląda fajnie :)
Konczi 28.08.2015 16:58
wygląda bardzo apetycznie
IZABELA29 28.08.2015 15:51
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak