Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy paprykarz

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 80 dag
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
cebula biała 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
mąka pszenna 4 łyżki
sól i pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
natka pietruszki 2 łyżki/posiekanai

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy paprykarz

Wykonanie:
Mięso opłukać, pokroić dowolnie, posolić i włożyć do rondelka. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na tłuszczu z dodatkiem słodkiej papryki, po czym dodać do mięsa. Następnie dodać pomidory, podlać lekko wodą, przyprawić do smaku i dusić na małym ogniu do miękkości. W razie potrzeby jeszcze raz podlać wodą. Pod koniec gotowania, mąkę wymieszać z wodą i zaciągnąć potrawę, chwilę jeszcze podgotować, posypać natką pietruszki. Tak przygotowany paprykarz super smakuje podany z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 27.04.2017 09:47
smaczny, aromatyczny :)
Wacław 27.04.2017 09:35
moje smaki :-)
Madzai 27.04.2017 08:46
świetny pomysł
IKrakowianka 26.04.2017 23:51
bardzo apetyczny
Jolanta40 26.04.2017 21:51
smakowicie wygląda
wwwiolka 26.04.2017 21:14
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak