Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy kotlecik w sosie gorczycowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 2 szt
miód 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
sos sojowy 2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
olej 1 łyżka
masło 2 łyżki
musztrada francuska 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy kotlecik w sosie gorczycowym

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i przekrawamy na cieńsze plastry. robimy marynatę. Do miseczki dajemy miód, pieprz kolorowy świeżo mielony, ocet balsamiczny, olej rzepakowy i sos sojowy mieszamy i macerujemy w nim mięso ok 2 godziny. Następnie smażymy mięso na patelni już bez tłuszczu. Kiedy mięso ma kolor złoty dodajmy masło i musztardę mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 21.04.2013 10:40
dobre połączenie smaków!
IwonaDD 21.04.2013 10:27
wygląda wyśmienicie
owca441 21.04.2013 10:21
pyszności)
Drianna
Drianna 21.04.2013 09:40
Przyznać trzeba że wyglądają bardzo apetycznie, a marynata bardzo mnie się podoba
iwi 21.04.2013 09:23
Fajny pomysł na kotleta.
Agnieszka-87-25 21.04.2013 09:18
wygląda bardzo apetycznie
iwa643 21.04.2013 09:15
Polecam na niedzielny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak