Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy gyros

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Marynata

olej 2,5 łyżki
sól 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 3/4 łyżeczki
oregano 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat szcypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
tymianek szczypta

Pozostałe

pierś z kurczaka 500 g
olej do smażenia

Porada

Polecam podawać polane sosem tzatziki.

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy gyros

Kroki postępowania

1
Pierś myjemy, osuszamy i kroimy na cienkie paski.
Krok 1 - Drobiowy gyros foto
2
W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty.
Krok 2 - Drobiowy gyros foto
3
Kurczaka wrzucamy do marynaty, mieszamy żeby przyprawy pokryły każdy kawałek i odstawiamy na 20-30 min.
Krok 3 - Drobiowy gyros foto
4
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy zamarynowaną pierś kurczaka.
Krok 4 - Drobiowy gyros foto
5
Całość smażymy na dużym ogniu, mieszając dość często.
Krok 5 - Drobiowy gyros foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 15.08.2015 13:40
fajne danie
Bernadeta1 19.05.2015 16:20
smaczny obiadek
adelajda 11.05.2015 06:49
też lubię ))
Anna169Hosz 06.05.2015 07:58
Proste i smaczne.
engie23 05.05.2015 22:25
z chęcią bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak